Mysli

Favorittfrokosten min for tida!

Å lage mysli selv er fort gjort. Dessuten blir det mye sunnere og smaker myyye bedre enn noe du finner i butikkhylla!

Inspirasjon til denne oppskrifta fikk jeg fra boka Frisk Med Lavkarbo Frokost og Lunsj av Dr. Sofie Hexeberg og Birthe Storaker (Anbefales!).

Du trenger:

2,5 dl mandler

3 dl valnøtter

2 dl hasselnøtter

1,5 dl gresskarkjerner

2 dl sesamfrø

2 dl linfrø

1,5 dl solsikkekjerner

2,5 dl kokosmasse

2 ss kakao

1 ss kanel

1/2 ss kardemumme

1/2 ss ekte vaniljepulver

4-5 ss kokosolje (extra virgin)

(Dette er en sammensetning basert på hva jeg synes er godt og hva jeg vanligvis har i skapet. Hvilke frø/nøtter du bruker velger du etter egen smak og tykke. Det samme gjelder selvfølgelig krydderne.)

Slik gjør du:

Grovhakk mandler, valnøtter og hasselnøtter. Fordel alle ingrediensene til og med kokosmassen i en langpanne og stek i ovnen på 170 grader  i 20-30 min avhengig av hvor mye brentsmak du liker. Følg med og rør om innimellom for å unngå at det svir seg.

Når du er fornøyd tar du ut langpanna og drysser kakao, kanel, kardemumme og vanilje (eller hva du måtte ønske.. Er også godt å bruke færre smaker f.eks bare kakao og kanel..) over myslien. Bland godt.

Ha kokosoljen i en stor bolle, hell på myslien og rør til oljen har blitt flytende og er godt fordelt.

Hvis myslien er litt klissete kan du ha den tilbake i langpanna og sette den inn til tørk i den avskrudde ovnen med en sprekk på døra.

Oppbevar myslien i en tett boks. Nå har du sikra mange raske  og supergode frokoster framover!

Server med for eksempel naturell- gresk- eller tyrkisk yoghurt, kesam eller kefir. En dæsj med bær gjør seg.

Min favoritt om dagen er en blanding av bringebær, cottage cheese, kesam og en bitteliten skvett fløte på toppen!

En tanke om “Mysli

  1. Tilbaketråkk: Tips til 17.mai-frokost | Hilde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s